“Hoe een klein, gewond puppy me genas toen ik het het meest nodig had”

0
82
“Hoe een klein, gewond puppy me genas toen ik het het meest nodig had”

Als gediplomeerd dierenarts-technicus heb ik tijdens mijn carrière veel gewonde pups ontmoet. Werken in de spoedeisende hulp laat je kennismaken met zoveel harige vrienden in nood, maar één raakte mijn hart op een andere manier, schrijft iheartdogs.

Ongeveer 5 jaar geleden Ik liep mijn baan in het dierenziekenhuis binnen, klaar om aan een normale dienst te beginnen. Aan de andere kant van de kamer op de behandeltafel lag een kleine puppy met meerdere wonden, zichtbaar geschrokken van haar traumatische avond.

De technicus werkt momenteel met de gewonden puppy had meerdere patiënten, dus ik stapte in en nam haar aan als de mijne. Ik herinner me nog de eerste schok toen ik zoveel steekwonden op zo'n klein lichaam zag, en hoe sterk ze dacht aan wat ze had meegemaakt. Toen ik meer over haar zaak hoorde, realiseerde ik me hoe wanhopig deze arme puppy in een situatie verkeerde.

De gewonde pup is net aangevallen door twee grote honden, en werd beschreven als rondgeslingerd als een lappenpop. De eigenaar was opgewonden om haar nieuwe puppy aan haar vrienden te laten zien en zette haar op de grond met hun twee volwassen honden. Zonder de juiste introductie van de hond te begrijpen, schrok ze toen de honden de kleine puppy onmiddellijk aanvielen.

De 6 weken oude puppy dreigde een zekere dood als we niet snel handelden, en haar baasje kon niet de ernst van de situatie begrijpen. Haar baasje was net oud genoeg om een huisdier door onze deuren binnen te laten, maar niet genoeg om te begrijpen welke zorg deze puppy in de toekomst nodig zou hebben.

Na het uitvoeren van meerdere diagnostiek, bleek ze een hele reeks ernstige verwondingen te hebben. Ze had meerdere gebroken ribben, een gebroken dijbeen, een gebroken heup en was in shock van haar beproeving. Zelfs als ze dit trauma overleefde, had ze nog een lange weg te gaan.

De jonge eigenaar wist dat ze de puppy niet kon geven wat ze nodig had in de toekomst en overwoog haar zo mee naar huis te nemen. Op dat moment raakte ik enorm geïnvesteerd in de zorg voor deze puppy en bood aan haar als de mijne in huis te nemen. Ze werd al snel aan mijn zorg toevertrouwd en mijn leven met deze ongelooflijke puppy begon.

Nadat we haar liefdevol Ellie hadden genoemd, was onze lange weg tot herstel begon. Ik zeg “onze” vanwege de worstelingen waarmee ik op dat moment te maken had, omdat ik ook wat genezing te doen had in mijn leven. Ellie kwam in mijn leven toen ik nuchter aan het worden was, en ze hielp me door de meest uitdagende achtervolging die ik ooit zou meemaken.

Ellie had een FHO (een vorm van heupreparatie), externe fixators in haar dijbeen gedurende 8 weken nodig, samen met een ziekenhuisopname om haar uit de shocktoestand te halen. Haar behandeling was uitgebreid en vervelend, maar uiteindelijk de moeite waard. Haar fixators werden 8 weken later verwijderd, waardoor ze de onstuimige puppy kon zijn die ze altijd al wilde zijn!

Ellie werd de allerbeste vriendin die ik me ooit kon wensen. Ze bleef aan mijn zijde tijdens slapeloze nachten, ondraaglijk liefdesverdriet en elke strijd die ik zou tegenkomen tijdens mijn reis naar nuchterheid.

Ik ben nu 5 jaar nuchter, en ik dank veel van mijn succes aan de liefde die ze me bood in mijn moeilijkste dagen. Ellie is op alle mogelijke manieren mijn hartshond, en ik kan me mijn leven zonder haar niet voorstellen!

Dit verhaal verscheen oorspronkelijk op iheartdogs.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here